İKV’DEN GIDA GÜVENLĞİ PANELİ
İKV, 26 Ekim 2016 tarihinde, "Tüketici Haklarının Korunmasında Gıda Güvenliği" başlıklı bir panel düzenledi.
İKV’nin Tüketicinin ve Rekabetin Korunması Derneği (TÜRDER) ve Gıda Güvenliği Derneği (GGD) ile ortaklaşa düzenlediği, Uluslararası Diplomatlar Birliği (UDB) ve Türk Kuzey Kıbrıs Türk Ticaret Odası Derneği’nin (TKKTTOD) desteklediği panelde, gıda güvenliği tüm yönleriyle ele alındı.
Panelin açış konuşmalarını TÜRDER ve TKKTTOD Başkanı Doç. Dr. Uğur Özgöker, İKV Genel Sekreteri Doç. Dr. Çiğdem Nas, UDB Başkanı Ferhat Bozçelik ve GGD Başkanı Samim Saner gerçekleştirdi.
Açış konuşmalarının ardından yapılan ve Ekonomi Gazetecileri Derneği Başkanı Celal Toprak tarafından moderatörlüğü yapılan iki ayrı oturumda çeşitli kurumlardan katılan uzmanlar, gıda güvenliği ve tüketici hakları konusunda geniş bilgiler paylaştı.
İlk oturumda, İstanbul Üniversitesi Onkoloji Enstitüsü’nden Dr. Yavuz Dizdar, İKV Strateji ve İş Geliştirme Müdürü ve AB Bilgi Merkezi Koordinatörü M. Gökhan Kilit, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü Gümrük ve Ticaret Uzmanı Muhittin Yildirim ve Rekabet Kurumu 3‘üncü Denetleme ve Uygulama Dairesi Başkanı Hakan Suat Ölmez yer aldı.
İstanbul Üniversitesi Onkoloji Enstitüsü’nden Dr. Yavuz Dizdar, yaptığı detaylı sunumda beslenme ve hastalık ilişkisi üzerinde bilgiler paylaştı. Sunumunda kansere paralel artan hastalıklar, gıda güvenliği ve hastalıklara ilişkin ortak noktalar, genetiği değiştirilmiş organizmalar içeren gıdalar, ilaçların ve tarım ilaçlarının amaç dışı kullanımı gibi konulara yer verdi.
İKV Strateji ve İş Geliştirme Müdürü ve AB Bilgi Merkezi Koordinatörü M. Gökhan Kilit ise AB’nin gıda güvenliği politikası ve yıllar içerisindeki gelişimi, müzakere sürecinde Türkiye’nin uyum çabaları ve dünyada yaşanan gıda güvenliği krizleri hakkında bilgi verdi.
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü Gümrük ve Ticaret Uzmanı Muhittin Yıldırım, reklam faaliyetlerine ilişkin istatistikler, tüketiciyi aldatmaya yönelik yapılan reklamlar ve söz konuş ürünlere ilişkin veriler hakkında sunum gerçekleştirdi.
Rekabet Kurumu 3‘üncü Denetleme ve Uygulama Dairesi Başkanı Hakan Suat Ölmez ise yaptığı konuşmada son dönemde özellikle gıda sektöründe öne çıkan birleşme ve satın almalara ilişkin bilgiler paylaşırken özellikle fındık sektörü üzerine bilgiler paylaştı.
Günün ikinci oturumunda ise Tüketici Örgütleri Federasyonu Başkanı Fuat Engin, TÜDER Gıda Komisyonu Başkanı Ayşe Cengiz, Kırklareli Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr.Sezin İba, TKKTTO Başkan Yardımcısı ve TÜRDER-Tüketicinin ve Rekabetin Korunması Derneği Genel Sekreteri Musa Karademir yer aldı. Detaylı sunumların yapıldığı ve katılımcılara gıdanın üretimden tüketime adar tüm aşamalarına ilişkin süreçlerde dikkat edilmesi gereken konuların aktarıldığı oturum, Musa Karademir’in kapanış konuşması ile sona erdi.
HAKKIMIZDA
ARAŞTIRMA MERKEZİ
PROJELER
İLETİŞİM
Designed By: OrBiT