İŞ DÜNYASI VE SİVİL TOPLUMA YÖNELİK AB FONLARI SEMİNERİ DÜZENLENDİ
İKV ve İSO ortaklığıyla İstanbul AB Bilgi Merkezi'nin birinci bölgesel etkinliği kapsamında düzenlenen, İş Dünyası ve Sivil Topluma Yönelik AB Fonları Semineri 22 Nisan 2016 tarihinde gerçekleştirildi. İş dünyası ve sivil toplumun AB fonlarından daha iyi yararlanmasını sağlamak amacıyla düzenlenen seminerin açış konuşmalarını İSO Genel Sekreter Vekili Haktan Akın ve İKV Genel Sekreteri Doç. Dr. Çiğdem Nas gerçekleştirdi.
İSO Genel Sekreter Vekili Akın konuşmasında, iş dünyası ve sivil topluma yönelik AB fonları hakkında farkındalığı artırma etkinliklerinin öneminden bahsederken, söz konusu bilgilendirme amaçlı toplantının düzenlenmesinde büyük katkı sağlayan İstanbul AB Bilgi Merkezi İKV'ye teşekkürlerini iletti. İKV Genel Sekreteri Doç. Dr. Çiğdem Nas ise konuşmasında, seminerin zamanlama olarak Türkiye-AB ilişkilerinde önemli gelişmelerin yaşandığı bir döneme denk geldiğini belirtirken, mülteci krizine ilişkin Türkiye ve AB arasında varılan ortak eylem planı sonucunda Türkiye’ye verilmesi kararlaştırılan 3 milyar avro tutarındaki mali yardımın 187 milyon avroluk ilk bölümünün 19 Nisan 2016 tarihinde verildiğini hatırlattı. 2005 yılından bu yana devam eden katılım müzakereleri sürecinin ekonomik, sosyal ve siyasi bir dönüşümü beraberinde getirdiğini belirten İKV Genel Sekreteri Doç. Dr. Çiğdem Nas, bu dönüşüm sürecinde IPA olarak adlandırılan Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı ile Türkiye’nin üstlenmek durumunda kaldığı maliyetin azaldığını ifade etti.
IPA fonları ile günümüze kadar hâkimlerin ve savcıların eğitiminden, Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde atık su arıtma tesislerinin kurulmasına, enerji alanında AB müktesebatına uyum çalışmalarından kadın ve genç istihdamının artırılmasına kadar uzanan geniş bir yelpazede çeşitli projelerin gerçekleştirildiğini belirtirken Nas, 2014-2020 döneminde IPA kapsamında Türkiye’ye sağlanması planlanan 4,5 milyar avroluk destek ile daha fazla sayıda projenin hayata geçirilmesini umduğunu sözlerine ekledi.
Açış konuşmalarının ardından AB fonlarından daha iyi yararlanma imkânlarının tartışıldığı ilk oturumda, AB Bakanlığı Proje Uygulama Başkanlığı Koordinatörü Murat Özçelebi, Ufuk 2020 Programı KOBİ Alanı Kıdemli Ulusal İrtibat Noktası Yetkilisi Emre Yurttagül, KOSGEB AB Koordinasyon Müdürlüğü KOBİ Uzmanı İsmail Adem, Sabancı Üniversitesi BUSINNOVA Proje Yöneticisi Abdurrahman Türk ve Arçelik A.Ş. Ar-Ge Direktörlüğü Takım Lideri Evrim Özgül birer sunum gerçekleştirdi. Seminerin ikinci oturumunda ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı AB İşleri Birimi Uzmanı Hülya Tekin, Türkiye Ulusal Ajansı İletişim Koordinatörü Rana Kasaoğlu Önder ve Türkiye Ulusal Ajansı İletişim Uzman Yardımcısı Nejla Vatansever, İstihdam ve Sosyal Yenilik Programı (EaSI), Erasmus+ ve Ufuk 2020 programına ilişkin katılımcılara bilgi verdi. Toplantının son oturumunda, AB Projeleri Danışmanı Acar Şensoy, AB projelerinin hazırlanmasında dikkat edilecek hususlar ile ilgili bir sunum gerçekleştirdi.
Toplantıya ilişkin sunumları aşağıdan ulaşabilirsiniz.
-
Emre YURTTAGÜL, Ufuk 2020 Programı KOBİ Alanı Kıdemli Ulusal İrtibat Noktası
-
Abdurrahman TÜRK, Sabancı Üniversitesi BUSINNOVA Proje Yöneticisi
-
Hülya TEKİN, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı AB İşleri Birimi
-
Rana KASAPOĞLU ÖNDER, Türkiye Ulusal Ajansı İletişim Koordinatörü
Nejla VATANSEVER, Türkiye Ulusal Ajansı İletişim Uzman Yardımcısı
HAKKIMIZDA
ARAŞTIRMA MERKEZİ
PROJELER
İLETİŞİM
Designed By: OrBiT