YENİ NESİL İLERLEME RAPORLARINI NASIL OKUMAK GEREKİR?

Avrupa Komisyonu'nun her yıl aday ülkelerde AB üyelik sürecini değerlendirmek üzere hazırladığı yıllık İlerleme Raporları, 10 Kasım 2015 tarihinde açıklandı. Bu sene yayımlanması yılan hikâyesine dönen ve Türkiye’de mülteciler konusundaki anlaşma ile birlikte anılan rapor, Brüksel’de Avrupa Komşuluk Politikası ve Genişleme Müzakerelerinden Sorumlu Komisyon Üyesi Johannes Hahn tarafından kamuoyuna duyuruldu.

Aday ülkelerde olduğu gibi AB'de de ilgi ve heyecan uyandırmayan raporlara yenileri eklenirken, Avrupa Komisyonu yazımda kullandığı farklı teknik ve raporların yeni formatıyla bu yıl bir ilke imza attı. Komisyonun bir süredir üzerinde çalıştığı “yeni nesil İlerleme Raporu”, 2019 yılına kadar yeni üye almayacağını açıklayan AB ve en kritik politika alanlarından biri olan genişleme için ise ilginç tespit ve taahhütlerde bulunuyor. Peki, ama yeni nesil İlerleme Raporları aday ülkeler tarafından nasıl okunmalı? Yenilenmiş İlerleme Raporlarından aday ülkeler neyi beklemeli veya beklememeli?

İKV Genel Sekreter Yardımcısı ve Araştırma Müdürü Melih Özsöz ve İPM-Mercator Araştırmacısı İlke Toygür tarafından hazırlanan değerlendirme notuna buradan ulaşabilirsiniz.

2015

E-Bülten Kayıt

İKV KURUCU VE MÜTTEVELLİ KURUMLARI

© 2024 İKV Bütün Hakları Saklıdır.
Designed By: OrBiT