İKV BAŞKANI ’MİKRO VE MAKRO EKONOMİSİYLE TÜRKİYE’ ADLI SEMİNERDE KONUŞTU

İKV Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Cihad Vardan 3 Haziran 2014 tarihinde Karadeniz Ereğli’de, "Mikro ve Makro Ekonomisiyle Türkiye" ana başlığında düzenlenen seminere konuşmacı olarak katıldı. MÜSİAD Karadeniz Ereğli Şubesi tarafından düzenlenen seminere, Vardan’ın yanısıra İKV Yönetim Kurulu muhasip üyesi Mehmet Nuri Görenoğlu da katılarak konuşma yaptı.  Seminer MÜSİAD Karadeniz Ereğli Şube Başkanı İbrahim Sezer'in moderatörlüğünde gerçekleştirildi ve konuşmacı olarak İKV Başkanı Ömer Cihad Vardan’ın ve Mehmet Nuri Görenoğlu’nun yanı sıra, MÜSİAD 3. Dönem Genel Başkanı, Albayrak Holding Genel Koordinatörü Doç. Dr. Ömer Bolat yer aldı.

Seminerde, İKV çalışmaları hakkında bilgiler veren İKV Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Cihad Vardan, Avrupa Birliği ülkeleri tarafından Türk vatandaşlarına yönelik vize uygulamasının,  Türkiye - AB bütünleşmesinin ötesinde Avrupa bütünleşmesinin de ruhuna aykırı olduğunu belirtirken, "Avrupa Komisyonu verilerine göre Türk vatandaşları sadece 2009-2012 yılları arasında 4 yılda, kısa süreli C tipi Schengen Vizesi başvurularına 140 milyon avro para ödedi. Almanya 5 Eylül 1980'de geçici bir tedbir olarak Türk vatandaşlarına yönelik vize uygulaması başlattı. Geçici olarak başlatılan bu uygulama, 34 yıldır süregelmekte." dedi.

   

2012 yılında Türk vatandaşlarının, Schengen vizesine en çok para ödeyen ülkeler sıralamasında 5. sırada yer aldığını vurgulayan Vardan, şunları kaydetti:

" Sadece standart Schengen vizesi için ödenen ücret 140 milyon avro. Bir de aracı kurum, postalama, randevu alma için ödenen var. Bunları da hesaba kattığınızda bu rakam en az 2,5-3 kat daha artmakta. Bu uygulamanın 1980 yılından bu yana sürdüğünü düşündüğümüzde, 34 yıllık hesabı siz yapın. Dolayısıyla vizeye ilişkin üstlenilen bu maddi ve manevi yük, Türk toplumunda, 'ayrımcılığa uğruyoruz' algısını körüklüyor ve sadece bu yüzden sürece desteği azaltıyor."

Vardan, gelinen noktada, iş dünyasının bir temsilcisi olarak arzularını, "sürecin adil şekilde işletilmesi", "daha önce Batı Balkan ülkeleri için sergilenen bütüncül ve istekli yaklaşımın Türkiye için de benimsenmesi", "sürecin en hızlı şekilde tarafların etkin işbirliği ile sonuçlandırılması" ve "vize muafiyetinin gerçekleşmesi" olarak sıraladı.

2014

E-Bülten Kayıt

İKV KURUCU VE MÜTTEVELLİ KURUMLARI

© 2024 İKV Bütün Hakları Saklıdır.
Designed By: OrBiT